Carlo Schuengel

MT-lid, academisch leider

Carlo Schuengel

Als lid van het MT en academisch leider binnen Viveon draag ik bij aan de inhoudelijke richting en de realisatie van de projecten. Ook vertegenwoordig ik Viveon binnen de VU, Amsterdam Public Health research institute.

Inhoudelijk gaat mijn onderzoeksinteresse vooral uit naar sociale relaties, ouderschap en sociaal-emotionele ontwikkeling. Ook ben ik geïnteresseerd in de werkzaamheid van psychosociale interventies. Ik streef ernaar dat wetenschappelijk onderzoek gaat over herkenbare problemen en leidt tot herkenbare oplossingen, ook al vraagt dat soms veel tijd. Door de vragen die ik stel en de inzichten die dit oplevert hoop ik dat ervaringsdeskundigen en mensen in de zorg beter gaan begrijpen tegen welke problemen zij aanlopen. Daarnaast hoop ik dat samenleving en bestuurders meer begrip krijgen voor de uitdagingen bij opvoeding en zorg bij verstandelijke beperkingen.

Mijn persoonlijke drijfveer is mogelijkheden en talenten te bundelen om grote uitdagingen aan te gaan, zoals het verbeteren van het leven van mensen met beperking en hun naasten en het verbeteren van de zorg. Zodoende hoop ik de bevlogenheid te voeden van de onderzoekers, docenten en andere betrokkenen binnen Viveon.

Contact

Tel 020 598 8905
c.schuengel@vu.nl

Projecten van Carlo


> Afgeronde projecten
> Al onze medewerkers
Copyright Viveon 2021 Ontwerp en Realisatie: Concreet geeft vorm