Ouders in Evenwicht – doorgaan als de kinderen voorgaan

Gezin, Zorg en Levensloop

Ouders in Evenwicht – doorgaan als de kinderen voorgaan

Veel ouders van kinderen die langdurig zorg nodig hebben, ervaren overbelasting of zelfs een burn-out op enig moment in hun leven. Dit heeft te maken met de extra last die ouders ervaren door de zorg voor en de zorgen over hun kind. Ouders en hun (zorg)omgeving weten momenteel nog onvoldoende wat er nodig is voor ouders om met veerkracht te kunnen reageren op wat het leven van hun vraagt. Telkens weer moeten ouders de balans te vinden tussen het zorgen voor hun kind en hun eigen wensen.

In dit project willen we met ouders en zorgverleners samen onderzoeken wat ouders op de been houdt en wat er voor ouders nodig is om veerkrachtig op het leven te kunnen reageren, ook als er continu onverwachte situaties op hun pad komen.

Meehelpen? Als ouder van een kind onder de 16 dat extra zorg nodig heeft kan je het onderzoek en daarmee andere ouders helpen door mee te doen aan de vragenlijst via In Kaart. In ongeveer 25 minuten beantwoord je vragen rondom veerkracht en burn-out waarmee we inzicht krijgen in hoe vaak burn-out eigenlijk voorkomt en in wat risico- en beschermende elementen uit iemands leven zijn.

Klik hier om je aan te melden.

Contactpersoon

  • Karen van Meeteren

    Communicatiemedewerker & projectleider
Deel dit project
Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Linkedin Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Whatsapp Deel deze pagina via e-mail
Copyright Viveon 2021 Ontwerp en Realisatie: Concreet geeft vorm