Maaike van Rest

Adviseur Kennisontwikkeling & senior onderzoeker

Maaike van Rest

Bij Viveon werk ik als Adviseur Kennisontwikkeling. Binnen die functie hou ik me bezig met onderzoek, organisatie en onderwijs aan de VU. We organiseren Broedplaatsen, waarin we nieuwe praktijkgerichte onderzoeken opzetten samen met zorgprofessionals, wetenschappers, ervaringsdeskundigen, beleidsmakers en experts.

Daarnaast heb ik een passie voor de onderwerpen sociale informatieverwerking, executieve functies, kernovertuigingen en agressie bij jeugd met een licht verstandelijke beperking. Ik wil de diagnostiek en behandeling voor deze jeugd helpen verbeteren.

Al in mijn eigen jeugd werkte ik met kinderen met gedragsproblemen in moeilijke gezinsomstandigheden. Eerst in de rol van gymnastiekdocent binnen een wijk met lage socio-economische status en tijdens mijn studie als persoonlijk begeleider voor kinderen met een zorgvraag. Deze interesse en passie om kinderen zo vroeg mogelijk te helpen bij hun sociale - en gedragsproblemen en kansen te creëren voor hun ontwikkeling, zat er dus al vroeg in. Ik heb mijn promotie en werk hierop aangesloten en hoop hieraan te kunnen blijven bijdragen.

Contact

Tel 020 598 3562
m.van.rest@vu.nl

> Al onze medewerkers
Copyright Viveon 2021 Ontwerp en Realisatie: Concreet geeft vorm