The Future is Big Data: Would you like to share?

Infrastructuur en Datawetenschap

Routine zorgdata zijn bestaande zorgdata, verkregen op dagelijkse of wekelijkse basis in de zorgdossiers. In de huidige zorginstellingen voor mensen met beperkingen wordt steeds meer en beter gebruik gemaakt van deze data. Door deze zorgvuldig te analyseren kunnen veel vormen van zorg en ondersteuning verbeterd worden. Dit project onderzoekt de meningen en ideeën van mensen met verstandelijke of visuele beperkingen over routine zorgdata gebruik.

Hun inzicht en inbreng is belangrijk in de discussies rondom deze moderne vorm van onderzoek en zorgverlening. Voordelen van deze dataverzameling voor onderzoek en zorginstellingen zijn de efficiëntie van gebruik van bestaande data, de omvang en rijkdom van de zorgdata en het verlagen van de onderzoeksbelasting bij zorgprofessionals en cliënten. Nadelen zijn mogelijk het incompleet of incorrect zijn van de zorgdata. Is sharing ook caring?

Contactpersoon

  • Maaike van Rest

    Adviseur Kennisontwikkeling & senior onderzoeker
Deel dit project
Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Linkedin Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Whatsapp Deel deze pagina via e-mail
Copyright Viveon 2021 Ontwerp en Realisatie: Concreet geeft vorm