Week van de Implementatie 22 tot en met 26 januari 2024

22 januari 2024

Week van de Implementatie 22 tot en met 26 januari 2024

In de Week van de Implementatie worden allerlei activiteiten georganiseerd rond het thema implementatie. Op de website van het NIC (Nederlands Implementatie Collectief) kun je het programma bekijken. Het NIC begeleidt de noodzakelijke veranderingen in de zorg met implementatiekennis en -kunde. Samengebracht vanuit de praktijk, beleid, onderwijs en onderzoek.

In het onderzoeksproject Vrijheid en Veiligheid van Viveon wordt specifiek onderzoek gedaan naar de implementatie van methodes om vrijheidsbeperkende maatregelen in de gehandicaptenzorg te verminderen. Esther Bisschops en haar collega’s doen specifiek onderzoek naar het uitwisselen van kennis en ervaringen van zorgprofessionals over het implementeren van deze methodes in de praktijk. “Je kan een prachtige methode ontwikkelen en onderzoeken of deze effectief is, maar het is vooral belangrijk dat het gebruikt gaat worden in de praktijk”, stelt Esther. Lees hier meer over het onderzoek van Esther en haar collega’s.

Deel dit bericht
Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Linkedin Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Whatsapp Deel deze pagina via e-mail
Copyright Viveon 2021 Ontwerp en Realisatie: Concreet geeft vorm