Publicatie Viveon-onderzoekers in internationaal wetenschappelijk tijdschrift

5 mei 2022

Publicatie Viveon-onderzoekers in internationaal wetenschappelijk tijdschrift

In het ‘Journal of Intellectual and Developmental Disabilities’ werd op 15 maart 2022 een studie gepubliceerd van verschillende onderzoekers van Viveon. Het onderzoek heet officieel ‘Afbouwen van vrijheidsbeperkende maatregelen in de complexe langdurige zorg voor mensen met verstandelijke beperkingen: Implementatie interventies door de lens van Normalisatie Proces Theorie’ De onderzoekers zijn: Esther Bisschops, Clasien de Schipper, Baukje Schippers, Petri Embregts en Carlo Schuengel.

MDET

Het verbeteren van zorg aan mensen met een verstandelijke beperking kan erg complex zijn. Dit komt omdat deze zorg multidisciplinair en dynamisch is. Er is daarom gebruik gemaakt van de methode Multidisciplinair Expertise Team (MDET). Er zijn veel mensen bij betrokken en de zorgverleners moeten flexibel zijn. Goed samenwerken is heel belangrijk. De zorgverleners en andere zorgprofessionals moeten tot onderlinge overeenstemming komen én hun collectieve gedrag op elkaar afstemmen. Vervolgens moet bedacht worden hoe zorgverleners de nieuwe methodes kunnen én willen gaan inzetten om de doelen te bereiken. Deze MDET is tussen 2015 en 2017 geïmplementeerd bij ’s Heeren Loo om vrijheidsbeperkingen af te bouwen.

Deel dit bericht
Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Linkedin Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Whatsapp Deel deze pagina via e-mail
Copyright Viveon 2021 Ontwerp en Realisatie: Concreet geeft vorm