Impact opleiding Innovation Exchange Amsterdam & Amsterdam Public Health

17 mei 2022

Impact opleiding Innovation Exchange Amsterdam & Amsterdam Public Health

‘Van valorisatie tot realisatie’ was het thema van de allereerste Impact Opleiding, georganiseerd door IXA en APH voor onderzoekers van VU en Amsterdam UMC. Van Biomedische Wetenschappen, via Engelse Taal en Cultuur naar Ontwikkelingspsychopathologie: van bijna elke faculteit aan de VU en de locaties VUmc en Amc werden onderzoekers gevraagd deel te nemen aan deze pilot-opleiding en deze direct te evalueren voor vervolg.Het leidde tot prachtige impact-plannen én de realisatie daarvan. Zo werkte één onderzoeker haar idee voor betere communicatie in de zorg uit tot Praatplaten. En weer een andere onderzoeker ontwikkelde een film over de Cramers kunstroof. Maaike van Rest (Pedagogische Wetenschappen) zette in op het uitbreiden van haar diagnostische instrument SIVT naar meerdere doelgroepen. Een andere leeftijdscategorie en een andere taal.

Wetenschap toegankelijk maken

De eindopdracht van de opleiding bestond uit een filmpje waarbij elke onderzoeker de impact-ideeën moest pitchen aan een algemeen publiek: maak de wetenschap toegankelijk. Maaike koos ervoor te pitchen met twee doelen. 1. De samenleving is beter op de hoogte van ‘Wat is een LVB en hoe vaak komt dit voor?’ En 2. Er wordt meer bekend over de SIVT als instrument. En dus ook over de toekomstige versie voor (jong)volwassenen in Nederland, of juist voor de Spaanse jeugd. De opleiding van IXA en APH zal komend jaar weer plaatsvinden met een nieuwe groep aan enthousiaste onderzoekers: wij zijn benieuwd wat hier nog meer uit volgt! Bekijk het filmpje van Maaike hier.

Deel dit bericht
Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Linkedin Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Whatsapp Deel deze pagina via e-mail
Copyright Viveon 2021 Ontwerp en Realisatie: Concreet geeft vorm