Wat is een Adviseur Kennisontwikkeling?

15 mei 2023

Wat is een Adviseur Kennisontwikkeling?

Bij Viveon werken Adviseurs Kennisontwikkeling. Een adviseur kennisontwikkeling is niet specifiek betrokken bij één project maar houdt zich heel breed bezig met de vraag ‘hoe kunnen we onderzoek en praktijk aan elkaar verbinden en de kennisontwikkeling in zorgorganisaties versterken?’ Een adviseur kennisontwikkeling is daarom betrokken bij het ontdekken van nieuwe onderzoeksideeën, het inbedden van onderzoeksprojecten in de praktijk en het verspreiden van onderzoeksresultaten in het onderwijs en zorgorganisaties.

Het doel van het werk van een adviseur kennisontwikkeling is om wetenschappelijke kennis, praktijkkennis en ervaringskennis te laten stromen. Van de kennisinstelling, zoals een universiteit of HBO-instelling, naar de zorgpraktijk. En ook van de zorgpraktijk terug naar de kennisinstelling. Daardoor kunnen onderzoekers de praktijk en ervaringskennis gebruiken als basis voor wetenschappelijk onderzoek en bruikbare wetenschappelijk onderbouwde kennisproducten ontwikkelen voor de praktijk.

Voorbeelden van activiteiten van een adviseur kennisontwikkeling zijn: organiseren van broedplaatsen ontwikkelen van leeractiviteiten en kanalen voor de verspreiding van kennis, zoals webinars en online video’s het begeleiden en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van innovatieve (onderwijs)methoden aansluiten bij de beleids- en kennisafdeling van zorgorganisaties en onderwijsinstellingen, van MBO tot WO.

Viveon heeft 2 adviseurs kennisontwikkeling: Maaike van Rest en Simone van der Plas.

Deel dit bericht
Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Linkedin Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Whatsapp Deel deze pagina via e-mail
Copyright Viveon 2021 Ontwerp en Realisatie: Concreet geeft vorm