In gesprek over overbelasting met Ouders in Evenwicht

20 april 2023

In gesprek over overbelasting met Ouders in Evenwicht

Wat houdt jou als ouder op de been? En waar ga je keihard van onderuit? Als ouder van een zorgkind kan het soms eenzaam voelen, maar veel ouders van kinderen met extra zorgbehoeften worstelen met vergelijkbare uitdagingen.

In het onderzoek Ouders in Evenwicht doen ouders Minke en Karen en onderzoeker Nathalie samen met een projectgroep onderzoek naar overbelasting en burn-out. In de videopodcast vertellen ze over hun eigen ervaringen met burn-out, hoe hun verschillende petten als ouder, onderzoeker en zorgprofessional bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek en wat ze al met de onderzoeksresultaten doen om ouders echt te helpen.

Ook worden de eerste voorzichtige resultaten van het onderzoek gedeeld. Daarmee geeft het een inzicht voor ouders, zorgprofessionals en beleidsmakers in de betekenis van een burn-out voor ouders en daarmee eerste aangrijpingspunten om ouders beter te helpen. Want er zijn zeker mogelijkheden om veerkracht te versterken en burn-out te voorkomen!

Wil je zelf bijdragen aan het onderzoek of ken je mensen die mee kunnen doen? Meld je aan via dit aanmeldformulier of stuur hem door!

De videopodcast kijk je hier: Videopodcast Ouders in Evenwicht

Klik hier voor de projectpagina van Ouders in Evenwicht.

Deel dit bericht
Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Linkedin Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Whatsapp Deel deze pagina via e-mail
Copyright Viveon 2021 Ontwerp en Realisatie: Concreet geeft vorm