LVB Media Experience - hoe is het om media te gebruiken terwijl je een verstandelijke beperking hebt?

Ontwikkelen en Leren

In “LVB Media Experience” ontwikkelen we een bijzondere app. Deze app laat mensen ervaren hoe het is om met media om te gaan wanneer je een licht verstandelijke beperking hebt.

Klik hier om de LVB Media Experience te ervaren!

De app is bedoeld voor een breed publiek aan professionals die te maken hebben met de zorg. Daarnaast is hij speciaal ontwikkeld voor bewustwording bij softwareontwikkelaars van overheid en bedrijven. De bedoeling is dat zij door deze app andere websites en apps beter toegankelijk gaan opbouwen. Door deze app kunnen zij zich beter verplaatsen in mensen met een licht verstandelijke beperking. Voor dit project is een SIDN-subsidie voor Inclusie & Participatie in de Digitale Maatschappij toegekend aan een samenwerkingsverband met als hoofdaanvrager Hogeschool Windesheim, dr. Svenja Büttner. Verschillende partners in de zorg en wetenschap, waaronder Viveon, werken samen aan dit project. Vanuit Viveon is Maaike van Rest de contactpersoon.

Contactpersoon

  • Maaike van Rest

    Adviseur Kennisontwikkeling & senior onderzoeker
Deel dit project
Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Linkedin Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Whatsapp Deel deze pagina via e-mail
Copyright Viveon 2021 Ontwerp en Realisatie: Concreet geeft vorm