Feestelijke afronding onderzoek naar methode MDET

3 november 2023

Feestelijke afronding onderzoek naar methode MDET

Op 31 oktober vierden we binnen het project Vrijheid & Veiligheid de afronding van het onderzoek rondom MDET met onze Community-of-Practice met taart en een lunch. Ook presenteerden alle deelnemers hun ervaringen en ideeën voor borging van de methode.

Vanaf 2019 is voor het project Vrijheid en Veiligheid van Viveon onderzoek gedaan naar de implementatie van MDET bij vier zorgorganisaties: ’s Heeren Loo, Prisma, Amerpoort en S&L-zorg. De Multi-Disciplinair Expertise-Team (MDET methode) heeft als doel onvrijwillige zorg te verminderen voor cliënten met een verstandelijke beperking.

Leergemeenschap

In de afgelopen vier jaar hebben implementeerders en ervaringsdeskundigen van de vier zorgorganisaties samengewerkt in een Community-of-Practice (leergemeenschap). De methode MDET werd doorontwikkeld en op maat gemaakt voor elke organisatie. Tussen 2021 en 2023 hebben de zorgorganisaties bij 25 woningen de methode ingevoerd. In de afgelopen weken zijn de aantallen registraties onvrijwillige zorg verzameld bij de woningen en de controlewoningen. De analyses volgen eind dit jaar.

Maar… MDET gaat verder! Inmiddels heeft ons het heuglijke nieuws bereikt dat de zorgorganisaties Cordaan, Amsta en Ons Tweede Thuis in een samenwerkingsverband de methode gaan implementeren! Bovendien willen we graag bij Vilans een traject starten om MDET op te laten nemen in de Databank Erkende Interventies. Genoeg te vieren en om naar uit te kijken dus!

Deel dit bericht
Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Linkedin Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Whatsapp Deel deze pagina via e-mail
Copyright Viveon 2021 Ontwerp en Realisatie: Concreet geeft vorm