Ervaringsverhalen uit Coronatijd

22 december 2021

Ervaringsverhalen uit Coronatijd

Hoe ervaar je corona en de lockdown als je een verstandelijke beperking hebt? Of als je in de zorg werkt voor mensen met een verstandelijke beperking? In een zestal Nederlandse verhalen vervatten onderzoekers Edithe Rot en Maaike van Rest de belevingen van drie ervaringsdeskundigen en drie zorgverleners.

En wat bleek? Beide groepen worstelden met de nieuwe coronamaatregelen: “Sommige regels van ’s Heeren Loo slaan niet op mij vond ik, want ik woon alleen, dus ik zou mezelf in quarantaine kunnen plaatsen als ik ziek zou worden. Daarom heb ik wat gesprekken gehad om meer vrijheid te krijgen, bijvoorbeeld voor de verjaardag van mijn vader waar ik heen wilde,” aldus ervaringsdeskundige Benjamin van Ark.

Ook begeleider Christiaan Hilhorst worstelde opeens met de nieuwe regels: “Opeens mocht niemand de deur nog uit, geen vrienden op bezoek, niet naar ouders. Het is ook nog eens een onzichtbare vijand. Leg dat maar eens uit. Je voelt je als begeleider gedwongen om heel streng te zijn, om meer dan gemiddeld ‘nee’ te zeggen. Je voelt je bijna een politieagent. Dat wil je helemaal niet zijn.”

Meer ervaringen zijn hier te lezen.

Deel dit bericht
Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Linkedin Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Whatsapp Deel deze pagina via e-mail
Copyright Viveon 2021 Ontwerp en Realisatie: Concreet geeft vorm