Broedplaats Trauma en PTSS

20 december 2021

Broedplaats Trauma en PTSS

Samen broeden op vragen rondom PTSS en traumabehandeling voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat deed Anne Versluis 20 december samen met een groep zorgprofessionals, wetenschappers en trauma-experts.

Mensen met een verstandelijke beperking hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van PTSS. Toch herkent men PTSS in de praktijk vaak niet en is men nog voorzichtig in het toepassen van traumabehandeling als de PTSS wel wordt herkend. Anne Versluis zoekt wetenschappelijk bewijs voor traumabehandeling bij mensen met een verstandelijke beperking en wil graag dat er een richtlijn komt binnen én buiten ’s Heeren Loo. Daarmee kan iedere behandelaar zoveel mogelijk werken met bewezen methodes en kan er landelijk een eenduidige aanpak ingezet worden.

Tijdens de Viveon-broedplaats ontstond er overzicht van de perspectieven, wensen, noodzakelijkheden en haalbare doelen die zorgprofessionals, wetenschappers en trauma-experts hebben over de richtlijn. De opgehaalde ideeën vormen een eerste basis voor de richtlijn. De broedplaats is ook de start van een projectgroep waarmee de volgende stappen gezet gaan worden om de behandeling van trauma en PTSS bij mensen met een verstandelijke beperking een stap verder te brengen.

Deel dit bericht
Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Linkedin Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Whatsapp Deel deze pagina via e-mail
Copyright Viveon 2021 Ontwerp en Realisatie: Concreet geeft vorm