1 juni Wereld Ouder Dag

3 juni 2024

1 juni Wereld Ouder Dag

Ouders zijn de belangrijkste personen in het leven van een opgroeiend kind. Daarom werden ze op 1 juni door de VN in het zonnetje gezet op deze Global Day of Parents. Ouders zorgen voor kinderen, leren ze vaardigheden, bieden bescherming en troost en zijn belangrijke voorbeelden. Zij kennen hun kind het best. In de gehandicaptenzorg zijn ouders daarom onmisbare partners voor begeleiders en andere zorgprofessionals. Daarom vraagt Viveon vandaag aandacht voor alle ouders van een kind dat extra zorg nodig heeft.

Ouders van kinderen met een beperking moeten hun energie verdelen tussen de intensieve zorg, hun werk, de zorg voor eventuele andere kinderen, het huishouden en een sociaal leven. Dat is vaak niet makkelijk. Ouders in Evenwicht -doorgaan als kinderen voorgaan- is een project van Viveon waarin we onderzoek doen naar burn-out bij ouders van zorgintensieve kinderen. Afgelopen week stonden Nathalie Patty, Minke Verdonk en Karen van Meeteren op de conferentie van de EACD om over hun onderzoek te vertellen. Samen met Erica Zahl en Chris Morris verzorgden zij een mini-symposium rondom onderzoek en zorg voor ouders van kinderen met extra zorg.

Samen met het Ervaringskenniscentrum (Sch)Ouders nam Ouders in Evenwicht eerder een videopodcast op over overbelasting bij ouders en het onderzoek. Bekijk de podcast hier. Meer over Ouders in Evenwicht kun je vinden op de website van Viveon. Meer weten over de Global Day of Parents? Kijk op de website van de VN.

Deel dit bericht
Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Linkedin Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Whatsapp Deel deze pagina via e-mail
Copyright Viveon 2021 Ontwerp en Realisatie: Concreet geeft vorm