Masterstudenten doen onderzoekservaring op bij Viveon

16 november 2023

Masterstudenten doen onderzoekservaring op bij Viveon

Morgen, 17 november, is het International Students’ Day. Bij Viveon vinden we het heel belangrijk om bij te dragen aan onderwijs. In het onderwijs worden de onderzoekers van de toekomst opgeleid. Daarom kunnen masterstudenten bij Viveon onderzoek doen en daarover een scriptie schrijven. Hiermee krijgen ze een inkijkje in hoe het is om onderzoek te doen én zijn de onderzoeken zelf ook weer een stapje verder geholpen. Dit studiejaar schrijven er 12 studenten hun masterscriptie bij projecten waar Viveon bij betrokken is.

De studenten doen onder meer onderzoek naar de risico- en beschermende factoren voor een burn-out bij ouders van kinderen met extra zorg. Naar het diagnostisch instrument adaptief gedrag (DIAG), naar traumatisering en ptss bij mensen met een LVB en naar de ervaringen van begeleiders en gedragswetenschappers met de methode multidisciplinair expertiseteam (MDET).

Over hun onderzoek schrijven de studenten een scriptie, waarin ze beschrijven hoe ze onderzoek hebben gedaan en wat hun bevindingen zijn. Zo doen studenten kennis op over onderzoek doen en leveren de scripties waardevolle kennis op die weer gebruikt kan worden in de dagelijkse zorgpraktijk.

Deel dit bericht
Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Linkedin Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Whatsapp Deel deze pagina via e-mail
Copyright Viveon 2021 Ontwerp en Realisatie: Concreet geeft vorm