LVB Media Experience

9 maart 2023

LVB Media Experience

Ben jij begeleider van iemand met een licht verstandelijke beperking (LVB) of ontwerp jij digitale diensten die mensen met een LVB ook moeten kunnen gebruiken? Ervaar dan hoe lastig het kan zijn om online je weg te vinden als je een LVB hebt. Leer wat je dan als cliëntbegeleider of als webontwikkelaar kunt doen om de digitale omgeving toegankelijk te maken. -> LVB Media Experience - Voor beroepskrachten en developers!

Digitale hindernissen

De LVB Media Experience is een gratis tool om bewust te worden welke digitale hindernissen mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) tegenkomen. Met de tool ervaar je zelf de problemen die zij ervaren als zij gebruik maken van digitale diensten.

lvbme-screen-12.jpg

Tijdens de Experience maak je via verschillende stappen een fictief account aan. Daarna beantwoord je vragen over hoe je dit hebt ervaren en krijg je tips en adviezen van ervaringsdeskundigen. Zo leer jij hoe je mensen met een LVB goed kunt ondersteunen bij hun mediagebruik. Of hoe jij digitale diensten ook voor hen toegankelijk kunt maken.

De LVB Media Experience is ontwikkeld door inhouds- en ervaringsdeskundigen van diverse praktijkpartners, studenten en het lectoraat Jeugd en Media van hogeschool Windesheim. Vanuit Viveon, academische werkplaats van de VU en ‘s Heeren Loo, is Maaike van Rest betrokken bij het project.

Deel dit bericht
Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Linkedin Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Whatsapp Deel deze pagina via e-mail
Copyright Viveon 2021 Ontwerp en Realisatie: Concreet geeft vorm