In Kaart brengt Samen!

8 september 2022

In Kaart brengt Samen!

Het project ‘In Kaart’ gaat van start! In Kaart is een onderzoeksregister voor mensen met ontwikkelingsproblemen en hun naasten.

Via In Kaart verzamelen we informatie over ontwikkelingsproblemen en ouders van kinderen met extra zorg of ondersteuning. Dit is hard nodig. We weten nog te weinig over de aanpak van ontwikkelingsproblemen en over veerkracht en burn-out bij ouders die een kind met extra zorg of ondersteuning hebben. Door mee te doen met In Kaart krijgen we daar beter zicht op. Samen weten we meer!

  • Ben of ken je iemand met (een vermoeden van) ADHD, autisme, dyslexie, DCD, een visuele of verstandelijke beperking of maak je je als ouder zorgen over je kind?
  • Of ben je een ouder van een kind dat extra zorg of ondersteuning nodig heeft?

Doe dan mee en deel je ervaringen door het invullen van een vragenlijst. Aanmelden voor de vragenlijst kan via de website van In Kaart.

Register

In Kaart is een register dat gegevens verzamelt van mensen met problemen in de ontwikkeling en ouders van kinderen met extra zorg of ondersteuning. Onderzoekers kunnen onderzoek doen met deze gegevens en de informatie wordt gebruikt voor het opkomen van de belangen van deelnemers.

In Kaart komen gegevens van veel mensen samen. Daarbij is er oog voor de eigenheid van individuen en doen we recht aan de complexiteit van de beperkingen die ontwikkelingsproblemen van mensen zelf of voor hun naasten met zich mee kunnen brengen. Het doel van In Kaart is bijdragen aan oplossingen en goede ondersteuning voor mensen met problemen in de ontwikkeling en ouders van kinderen met extra zorg of ondersteuning.

In Kaart is een samenwerking tussen ervaringsdeskundigen en hun naasten, de Vrije Universiteit, Viveon-Academische Werkplaats ’s Heeren Loo – VU, Rijksuniversiteit Groningen, Afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen, Universiteit van Amsterdam, het Nederlands Autisme Register (NAR), Landelijke Oudervereniging Balans, Stichting Dyslexie Nederland (SDN), Revalidatie Friesland, Roessingh Centrum voor Revalidatie en het Landelijk DCD netwerk.

Meer weten? Ga naar de website

of bekijk het filmpje:

Meedoen? Schrijf je gelijk in via deze link.

Deel dit bericht
Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Linkedin Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Whatsapp Deel deze pagina via e-mail
Copyright Viveon 2021 Ontwerp en Realisatie: Concreet geeft vorm