Baukje Schippers

Promovendus & scientist-practitioner

Baukje Schippers

Baukje werkte aan een promotie-onderzoek rondom het afbouwen van onvrijwillige zorg. De titel van het onderzoek was Verantwoord afbouwen van onvrijwillige zorg.

Met mijn werk als zorgprofessional (orthopedagoog en GZ-psycholoog i.o.) wil ik bijdragen aan goede zorg voor mensen met een beperking.

Binnen Viveon kreeg ik de kans om deze bijdrage te geven door middel van een promotie-onderzoek. Ik onderzocht de toepassing en het afbouwen van onvrijwillige zorg bij mensen met een verstandelijke beperking. Samen met een multidisciplinair expertiseteam ontwikkelde ik een methode om onvrijwillige zorg af te bouwen. Het onderzoek liet zien dat implementatie van de methode resulteerde in een vermindering van onvrijwillige zorg. Een resultaat waaruit blijkt dat er door samen te werken en kennis te bundelen meer mogelijk is.

De onderzoeken van Viveon volg ik met veel interesse. De resultaten zijn kan ik veelal toepassen in mijn dagelijkse werk. Het is waardevol dat wetenschap en praktijk samenkomen en elkaar versterken.

Contact

baukje.schippers2@sheerenloo.nl

Projecten van Baukje

> Al onze medewerkers
Copyright Viveon 2021 Ontwerp en Realisatie: Concreet geeft vorm