Tweemaal subsidie voor traject tot opname in Databank Erkende Interventies Gehandicaptenzorg: MDET en MAO

8 februari 2024

Tweemaal subsidie voor traject tot opname in Databank Erkende Interventies Gehandicaptenzorg: MDET en MAO

Viveon heeft ZonMW-subsidies ontvangen om twee trajecten te starten voor opname in de Databank Erkende Interventies Gehandicaptenzorg:

  • de methode MDET (Multi-Disciplinair Expertise Team) voor afbouw onvrijwillige zorg, en
  • de methode MAO (Met Andere Ogen), waarbij begeleiders zelf (on)vrijwillige zorg observeren en verbeterplannen maken voor hun eigen cliënten. Dat is goed nieuws voor iedereen die meewerkt aan de methodes en zeker ook voor cliënten.

MDET is een bewezen effectieve methode om onvrijwillige zorg af te bouwen. Onder onvrijwillige zorg valt alle zorg waar een cliënt niet mee instemt. Daarom bestaat de methode altijd uit een multidisciplinair team dat probeert alle kanten van het welzijn van bewoners af te wegen.

MAO is een methode waarmee zorgprofessionals door middel van observatie en reflectie vanuit verschillende perspectieven naar (on)vrijwillige zorg kijken. Hiermee kunnen zorgteams zich bewuster worden van de manieren waarop de verschillende collega’s omgaan met keuzevrijheid en eigen regie van de cliënten. Uiteindelijk dient dit als inspiratie om de zorg voor hun cliënten te verbeteren.

Deel dit bericht
Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Linkedin Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Whatsapp Deel deze pagina via e-mail
Copyright Viveon 2021 Ontwerp en Realisatie: Concreet geeft vorm