Associatie Academische Werkplaatsen Verstandelijke Beperking

12 oktober 2023

Associatie Academische Werkplaatsen Verstandelijke Beperking

Viveon is lid van de Associatie van Academiche Werkplaatsen Verstandelijke Beperking, samen met nog zeven andere academische werkplaatsen. Hierin bundelen de academische werkplaatsen hun krachten. Samen werken we aan de verbetering van de kwaliteit van zorg en ondersteuning aan mensen met beperkingen in de langdurige zorg. Dit gebeurt door onderzoek en kennisdeling waardoor we bijdragen aan goede zorg en deskundigheid. Net als bij Viveon werken praktijk, onderzoek, beleid en opleidingen intensief samen in de academische werkplaatsen.

De Associatie van Academische Werkplaatsen staat voor onderzoek dat van belang is voor mensen met beperkingen, hun naasten en professionals. Daarbij is het juist van belang dat onderzoek goed en gedegen is. Uitwisseling en onderlinge samenwerking helpen daarbij en de Associatie speelt hierin een stimulerende rol.

De Associatie is een aanspreekpunt voor allerlei andere partijen en organisaties die bezig zijn met kennis voor goede zorg en een goed leven van mensen met beperkingen en hun naasten.

De Associatie opende bijvoorbeeld een website voor wetenschappelijke antwoorden op vragen vanwege COVID-19. Daarnaast organiseert de Associatie onder andere een researchdag waarin medewerkers van de academische werkplaatsen elkaar kunnen ontmoeten en leren van elkaars werk. Ook spreken de partners in de Associatie met elkaar over de ontwikkelingen in het veld en zoeken zij met elkaar mogelijkheden om samen te werken en onze krachten te bundelen. Bekijk de website van de Associatie van Academische Werkplaatsen hier: https://www.academischewerkplaatsen-vb.nl/

Deel dit bericht
Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Linkedin Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Whatsapp Deel deze pagina via e-mail
Copyright Viveon 2021 Ontwerp en Realisatie: Concreet geeft vorm