Digitaal op Bezoek voor mensen met een beperking: handreiking, website, animaties en factsheet gelanceerd

23 november 2021

Digitaal op Bezoek voor mensen met een beperking: handreiking, website, animaties en factsheet gelanceerd

Online contact is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De coronatijd heeft pijnlijk duidelijk gemaakt dat sommige mensen met een beperking hierbij in de problemen komen. Speciaal voor zorgverleners, naasten en cliënten is er nu een handreiking, website, animaties en factsheet om online contact voor iedereen gemakkelijker te maken.

Een aanzienlijk deel van de mensen met een beperking woont in een instelling en kreeg dus te maken met de strenge lockdown-maatregelen waardoor ze hun familie en vrienden niet meer in het echt mochten zien. De problemen die ervaren werden (en worden) en de oplossingen zijn onderzocht en omgezet in ondersteunende producten.

De handreiking en website zijn bedoeld om te informeren, inspireren en ondersteunen bij het maken van keuzes. Ze bieden kennis, advies en suggesties voor wat er mogelijk is aan digitaal contact en gaan in op wat er nodig is om digitaal contact te organiseren en begeleiden. Ook kunnen ze helpen bij het formuleren van een visie op digitaal contact. Met de ideeën en tips in de handreiking is er een stevige basis van waaruit zorgverleners, naasten en mensen met een beperking digitaal contact kunnen organiseren.

Op deze website van Kennisplein Gehandicaptensector zijn de handreiking, website, animaties en factsheet te vinden.

Online bijeenkomst Op 20 januari 2022 is er een online bijeenkomst om de eindproducten en aanbevelingen te delen. Ook een naaste, begeleider, manager en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland delen hun ervaringen en belangrijke tips met ons en er is ruimte voor vragen via een digitale Q&A. Erbij zijn? Meld je aan via contactincorona.fgb@nl. Meer informatie.

Samenwerking Digitaal op Bezoek is een samenwerking tussen de volgende partijen: Academische Werkplaats Viveon (‘s Heeren Loo - VU) | AW Bartiméus - VU | AW Leven met een verstandelijke beperking (Tranzo, Tilburg University) | AW EMB | KansPlus. De AW’s zijn verbonden aan de Vrije Universiteit (VU), Tilburg University (TiU) en Rijksuniversiteit Groningen (RuG) en maken deel uit van de Associatie van Academische Werkplaatsen Verstandelijke Beperkingen. Ook Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), Vilans Kennisplein Gehandicaptensector en Universiteit Twente (UT) zijn betrokken bij het project.

Deel dit bericht
Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Linkedin Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Whatsapp Deel deze pagina via e-mail
Copyright Viveon 2021 Ontwerp en Realisatie: Concreet geeft vorm